1STE LEERJAAR A - meester Tim

Ergens ver weg, tussen velden en bossen, in de ‘weide wereld, staat een school met een olifantenklas. Waaaaaaaat? Een olifantenklas? Jaaaaaaa, echt waar!

Verhalen vertellen, creatief bezig zijn, talenten ontwikkelen, de natuur van dichtbij ontdekken zijn maar een paar dingen waar de kleine rakkers mogen van genieten.

Ja, bij juf Ilse en juf Naomi in de olifantenklas nemen de kleuters de grote sprong! Is dat een grote sprong? Ze proberen om de kleuters zo goed mogelijk op te vangen. Doorheen hun 3de kleuterklas mochten de kinderen al meermaals kennis maken met de olifantenklas.

Moeten ze daar een ganse dag werken? Maar neeeeeeeeee, natuurlijk leren ze eerst en vooral lezen, schrijven en rekenen. Maar dit passen ze toe in zo veel mogelijk hoekenwerk, wo, levensechte situaties,... De juffen zijn echte buitenmensen en willen net als olifanten rondtrekken in de natuur om hen heen. Stappen jullie mee in de parade?

…   …   …   …   …   …

De kleine olifantjes worden snel groot. En verlaten al snel de olifantenklas. Maar heel gelukkig trekken ze verder naar...

Stuur een bericht naar meester Tim

tim@deweidewereld.be